Grön uppvärmning

Såg ett program på TV om världens skitigaste huvudstad, Ulan Bator. Det är inte trafiken eller fabriker som släpper ut gifterna utan det är privatpersoner som lagar mat eller värmer upp husen som står för utsläppen. De värmer nämligen upp sina hus med hjälp av kol. Luften är väldigt skitig och smogen ligger tätt.

Smog

Smog

I Sverige har vi också eldat med kol, men det var för längesedan. Idag finns det betydligt miljövänligare alternativ som dessutom är ekonomiskt gynnsamma. Vi har lärt oss att ta reda på naturens krafter och utnyttja dem till fullo istället för att bryta ned naturen. Vi tar reda på sol, vind, vatten och värmen som finns i jorden bland annat.

Jag tycker att det är härligt att se att vi är så långt framme med tekniken idag och jag önskar att fler länder tog efter. Jag drömmer själv om ett helt ekologiskt hushåll även om jag vet att jag har en bit kvar på vägen. Jag har inte själv ändrat husets uppvärmning men lösningen för att få en del av min dröm hittar jag kanske här. Just nu kör jag på eluppvärmning vilket kan bli väldigt dyrt. Det är dessutom väldigt svårt att kontrollera som konsument vart ifrån elen tas. Jag har länge velat byta värmesystem men ekonomin har varit ett problem. Bara systemet är isatt så kommer kostanderna halveras så innan året är slut ska jag ha en grön uppvärmning på huset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *