Giftfritt med växter

Jag är en hobbyodlare som ni vet. Jag kanske inte sysslar så mycket med vackra blommor utan istället mer med örter och grönsaker för att veta vad det är jag stoppar i mig. Jag hittade en blogg som skriver vilka giftiga ämnen olika lättskötta gröna växter tar upp. Obesprutad.com heter sidan. Jag rekommenderar att ni går in och kikar, ni kommer att få många nyttiga tips.

Sedan ska jag göra en bekännelse. Jag har använt en bensindriven gräsklippare innan. Först hade jag en handgräsklippare men gräsmattan var för stor. Jag övertog då min svärfars gamla klippare, bensindriven, helt emot mina principer. Jag försöker att leva så ekologiskt som möjligt men även jag fuskar ibland. Nu har jag iallafall gjort något år saken och beställt en ny. Det är den som är på denna bild.
maskin
Ett betydligt miljövänligare alternativ. Jag ska erkänna att jag trodde att gräsklippare var betydligt dyrare och därför har jag dragit ut på det. Jag hade räknat med minst 10 000, nu var det iofs extrapris men 4000 tycker inte jag är särskilt mycket för en sådan fin maskin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *